Responsiv Reklameplads

Share This Post

Anmeldelser / CD'er / Nyheder

Bernard Allison ”In The Mix”

Bernard Allison ”In The Mix”

In The Mix fra marts 2015 er Allisons første studie album siden 2010, og er Bernards 17. soloalbum. Her viser den Chicago baserede Bernard Allison sine mange talenter, igennem en bred vifte af stilarter inden for blues genren, og albummet indeholder en fin blanding af originale numre og cover numre. Allison er vokset op med blues musikken, og det derfor kan være svært at leve op til succesen fra sin far Luther Allison, men Allison viser her et godt stykke arbejde, hvor Allison har skabt noget selv. Allison er producent, sanger og guitarist, og får god hjælp fra sit backingband bestående af George Moye (bas), Mario Dawson (trommer) og Mark Leach (orgel/piano).

Bernard fik en tidlig start på sin blues karriere, da Allison slutter sig til sin far på scenen i en alder af 13 år, og lige efter afslutning af high school går videre for at spille lead guitar for Koko Taylor Blues Machine. Men på dette album har Allison fokuseret mere på de vokale arrangementer, end det sædvanlige guitar arbejde, hvilket gør dette til en solid bluesrock skive.

 1. “Five Long Years” fra 1986 og skrevet af Colin James, her får Allison Group hjælp af to gæstekunstnere Bruce McCabe på klaver og Jose Ned James på saxofon. Her går klaveret og saxofonen lækkert i spænd med guitarspillet og Allisons vokal, og det er svært ikke at vippe lidt med foden.
 2. “Call Me Momma” er et funky og sjælfuldt nummer skrevet i sammarbejde sin mor Fannie Mae Allison. Her synger Allison med sin solide tenor stemme.
 3. “Move From The Hood” er skrevet tilbage i 1995 af Luther Allison der er Bernards far, og er et af de stærkeste numre på dette album. Her er der en svingende blues rytme, med dobbelt saxofon og orgel sekvenser sammenkædet godt med guitar riffs.
 4. “Tell Me Who” er et lidt langsommere men godt rhythm & blues nummer fra Allison Group, hvor Allisons vokal bakkes op af en legende saxofon.
 5. “Something’s Wrong” er derimod en mere ligefrem blues, hvor der er godt gang i gruppens keyboards, og Allison i slutningen af nummeret giver en glimrende guitar solo.
 6. “Lust For You” er et komplekst bluesrock nummer, der på grund af instrumenteringen giver en helt anden lyd, ja en næsten sydstats følelse.
 7. Soul nummeret “I Had It All The Time” er skrevet af Tyrone Davis i 1972, og er et funky soul nummer.
 8. “I’d Rather Be Blind” af Freddie King, som her er et funky nummer, som originalt er fra 1974
 9. “Set Me Free” er et mere traditionelt blues nummer, hvor man godt kan høre Alison er inspireret af kunstnere som Johnny Winter og Stevie Ray Vaughan.
 10. “Moving On Up” som er slutnummeret på albummet, er også skrevet af Allisons far Luther Allison, er melodisk og funky, kunne næsten minde lidt om Popa Chubby. Midtvejs i nummeret er der lidt guitar solo .

Bernard Allison ”In The Mix”

7.5

Musik

8.5/10

Lydkvalitet

6.5/10

Pros

 • God musik
 • Varieret indhold

Cons

 • Ikke den bedste lydkvalitet

Share This Post

Leave a Reply