Responsiv Reklameplads

Share This Post

Anmeldelser / CD'er / Nyheder

Eric Clapton “I Still Do”

Eric Clapton “I Still Do”

Albummet ”I Still Do” er det 23’ende studiealbum af den 71 årige Eric Clapton udgivet i maj 2016, og som er produceret af Glyn Johns der også arbejdede med på Claptons album ”Slowhand” (1977) og ”backless” (1978). Albummet er en opfølgning til Claptons globale hit album ”The Breeze”, som er en fortolkning af JJ Cale, udgivet i sommeren 2014.

Albummet indeholder en kombination af nyt materiale skrevet af Clapton selv, samt klassiske sange og nutidige melodier af blandt andet af J.J. Cale og Bob Dylan fortolket i Claptons helt egen stil. Albummet er udpræget tilbagelænet og kunne ikke have haft et bedre front cover, hvor vi ser Clapton i afslappet stil. Jeg mener personligt Claptons bedste nyere musikalske indsats stadigvæk er kommet fra Claptons sidste dages BB King samarbejde ”Ridning With The King”.

 1. Startnummeret “Alabama Woman Blues” skrevet af Leroy Carrs tilbage i 1930, gør det straks klart, at vi er i gang med den afslappede blues stil, dette er en optagelse med klaver og akustisk guitar arrangement med Louisiana inspireret Cajun harmonika fra Dirk Powel, og Clapton i front med en rå elektrisk guitar i bedste Chicago Blues stil.
 2. JJ Cales ”Can’t Let You Do It”, er et dejligt friskt nummer med harmonika og sprød guitar i legende stil.
 3. På nummeret ”I Will Be There”  af Poul Brady og John O’Kane, er det Claptons sprøde vokal og akustiske guitar i stil med Slowhand, der giver assertioner til svundne tider og bortgåede venner, en rigtig romantisk ballade.
 4. Claptons eget lidt sentimentale nummer ”Spiral”, hvor Eric erklærer hvor meget det betyder at spille denne sang og have så meget musik i sig, og som næsten kunne lyde som et nummer fra hans “Journeyman”.
 5. På Claptons ”Catch The Blues” er vi tilbage i den traditionelle Clapton lyd, med en vokal duet.
 6. “Cypress Grove” af Skip James, er der svingende harmonika, mens Clapton vrider den forvrængede guitar i fin forening med sin sang, i mere traditionel blues stil.
 7. ”Little Man, You’ve Had a Busy Day” af Maurice Sigler, Wayne Mabel og Al Hoffman, høres Claptons sentimentale tendenser i en akustisk ballade.
 8. ”Stones In My Passway” af Robert Johnson, går slide guitar og håndklap i skøn forening i traditionel blues stil, nok den sejeste Blues fortolkning om nyreproblemer.
 9. Dylans nummer ”I Dreamed I Saw St. Augustine” er et af de bedre covers og et klart højdepunkt på albummet.
 10. ”I’ll Be Alright” er mest bare fyld, dog med smuk traditionel gospel sang, men alt i alt er det et lidt tandløst nummer.
 11. Til gengæld er ”Somebody’ Knockin’” af JJ Cale, et godt og solidt nummer med god guitar og hammond orgel.
 12. Det sidste nummer på albummet er ”Ill Be Seeing You” af Irving Kahal og Sammy Fain, som er en stille sjæler til at gå hjem på.

I Still Do

7.5

Musik

7.0/10

Lydkvalitet

8.0/10

Pros

 • God Blues
 • Gode cover numre
 • Fin lydkvalitet

Cons

 • Noget tilbagelænet
 • Ikke noget mesterværk

Share This Post

Leave a Reply